Gisteren avond zijn door de regering de coronavirus maatregelen verder aangescherpt. Zie hier over de mededelingnop de Homepage

Maandag mijn eerste online behandeling op afstand gegeven met een patient met COPD, ernstig longfalen . Een belangrijke risicogroep die dus niet naar de praktijk kan en mag komen. Via de goede duidelijke online beeld verbinding hebben we via de laptop van meneer goede adviezen kunnen geven en vooral een half uur goed aan de slag geweest met oefeningen en het lopen op de loopband die meneer zelf thuis heeft. Hij was vooral blij weer even met iemand contact te hebben en weer gestimmulleert te worden in het oefenen thuis en zaken te verbeteren wekke niet lukten en nu wel. Voor mij ook erg dankbaar en hoewel deze vorm van hulp verlenen niet geheel nieuw is blijkt deze therapievorm in deze barre tijden zijn waarde te hebben.

Ook bij een sportieve jongere vent met lang bestaande nekklachten weer even de puntjes op de bekende i kunnen zetten met oefeningen, kontrole direct achter het beeldscherm op de werkplek.Ook weer van nieuwe uitdagende oefeningen kunnen voorzien vanuit één van de vele oefenprogramma’s vanuit onze online omgeving Physitrack.Ja, het is wel even wennen en spannend met opstarten van de verbinding etc, maar dan krijg je ook wat. Raar hoor om in deze bijna onwerkelijketijd toch nog van iets enthousiast te worden. Ik hoop dat dit ook zo is bij de mensen die ik op deze manier verder nog bij  kan staan. Deze mannen gaf het weer wat energie ieder geval…….en mij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *