Fysiotherapie Wormerveer

Niels Swaan

  • Register Fysiotherapeut;
  • Register Master manueeltherapeut;
  • Sport fysiotherapeut;
  • Intervisiecoach KNGF en docent competentie leerlijn SOMT University;
  • Praktijkhouder.

In Amsterdam heb ik na mijn opleiding in 1987 met veel sporters, vooral (professionele) voetballers gewerkt en ben zo in Zwitserland beland. Hier heb ik ongeveer 10 jaar gewerkt in de orthopedische (post operatieve ) revalidatie in Bern en Bazel. In nauwe samenwerking met top sport orthopeden heb ik mij hier kunnen specialiseren in het behandelen van veel voorkomende schouder en heup letsels en hierbij doorgevoerde operaties. De focus van mijn handelen was gericht op knieletsels, in bijzonder de revalidatie na kruisband operaties en andere grote knie ingrepen.

Na terugkomst met mijn gezin in Nederland heb ik ruim 11 jaar in Almere als fysio/manueeltherapeut en als teammanager gewerkt in diverse  gezondheidscentra van Zorggroep Almere. Sinds 2011 ben ik in Wormerveer werkzaam, eerst als maatschap lid, team- en kwaliteitsmanager van de Witte Hoeck fysiotherapie en  vanaf eind 2019 in mijn nieuw opgezette praktijk, nu aan de Industrieweg 16 in Wormerveer. Naast de technisch vakinhoudelijke kant van de fysio en manuele therapie geeft het helpen van mensen in een periode dat het wat minder met ze gaat en er voor ze te zijn mij veel energie en voldoening. De persoonlijke aandacht en de klachten van iemand te plaatsen binnen de gehele persoon  zijn voor mij keer op keer weer motiverend. Om dit te doen vanuit mijn ruime ervaring en de nieuw gestarte praktijk geeft mij in veel voldoening.

Verder ben ik actief lid van het Schouder Netwerk Zaanstreek  en verbonden aan de opleiding manueel therapie SOMT University als Docent competenieleerlijn en ben Intervisie coach bij het KNGF
 
Zelf probeer ik fit te blijven door te wielrennen , schaatsen en muziek te maken als drummer en mij in te zetten als lid van Rotaryclub Zaanstad  voor de samenleving.