Beweegprogramma heup en knie artrose

Fysiotherapie bij heup of knie artrose

Oefentherapie is in combinatie met voorlichting en advies een belangrijke pijler in de behandeling van artrose. Fysiotherapie kan effectief zijn in het verbeteren van fysiek functioneren, kwaliteit van leven en het verminderen van pijn bij mensen met heup of knie artrose. Oefentherapie lijkt tevens kosteneffectief in vergelijking met standaard pijnmedicatie, bij mensen met artrose.

Fysiotherapie kan ook in een vergevorderd stadium van heup of knie artrose effectief zijn, waarmee gewricht vervangende operaties mogelijk uitgesteld en zorgkosten vermeden kunnen worden. Ook in het revalidatietraject na een knie vervangende operatie kan oefentherapie het fysiek functioneren verbeteren en de pijn verminderen.

Ons artrose beweegprogramma

Bij de intake zullen we eerst een goed inzicht proberen te krijgen in wat uw problemen zijn en wat u hoopt te kunnen verbeteren. Hierna zal in een lichamelijk onderzoek worden gekeken hoe het met uw heup en/of knie gesteld is. Het kan zijn dat u eerst individueel behandeld moet worden om de bewegelijkheid te verbeteren. Hierna zou u in de oefenzaal individueel kunnen trainen. Later in een kleine beweeggroep van circa 3-4 personen om aan uw gestelde doelen te werken.

Speciaal voor mensen met artrose in de knie en/of heup is er een beweegprogramma ontwikkeld. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma begeleidt de fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Naast het oefenen onder begeleiding worden ook oefeningen voor thuis meegegeven.

Voordelen van fysiotherapie bij artrose

De oefentherapie voor artrose in de knie en/of heup richt zich vooral op het versterken van de spieren rondom het aangedane gewricht, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en de balans. Verder heeft de oefentherapie tot doel de beweeglijkheid van de gewrichten te verbeteren en het lopen te vergemakkelijken.

Vergoeding
Afhankelijk van uw verzekeringsvoorwaarden kan er vanuit verschillende opties behandeling plaats vinden. U kunt hier voor de volgende link raadplegen.

Klik hier voor het maken van een afspraak