Internationale ervaring.

Door de jarenlange ervaring in orthopedische klinieken in Zwitserland en Duitsland en samenwerking met gerenormeerden Nederlandse ziekenhuizen en klinieken kunt u op ons vertrouwen als het om revalideren na een operatie gaat. Of het nu gaat om het weer herstellen na een knie of heup prothese, kruisband operatie of gecompliceerde schouder of enkel operatie, wij zijn er mee vertrouwd. Door de jaren lange ervaring kunnen wij goed beoordelen hoe het revalidatie programma verloopt en kunnen dit met kunst en kunde tijdig bijstellen voor een optimaal eindresultaat.

Op weg naar een goed herstel.

Voor een goed verloop van uw revalidatie, is een goede voorlichting over het gehele revalidatie proces uiterst belangrijk zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Immers, u wilt weer kunnen doen wat u altijd deed en weer lekker vrij kunnen bewegen. Daar kunt u  bij ons optimaal aan werken en staan wij u ieder ogenblik bij om uw doelen te realiseren. U krijgt de aandacht die u verdiend en moet u op vakkennis en een luisterend oor kunnen vertrouwen.

Wij hebben uitstekend contact met de orthopeden uit de regio, met name van de afdeling orthopedie van het ZMC. Er zijn korte  lijnen als het om overleg gaat en werken wij via werkafspraken vanuit onze Knie en Schouder Netwerken. Een goede communicatie met de verwijzend artsen is een belangrijke voorwaarde om van uw operatie een succes te maken, en daar zorgen wij voor.

Het verloop na de operatie

De revalidatie staat in de beginfase vaak in het teken van de wondgenezing en het zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft door specifieke medicatie. Bij de therapie staat het ( binnen de instructies welke u heeft meegekregen vanuit het ziekenhuis) weer verkrijgen van de juiste beweeglijkheid van de gewrichten en het weer kunnen aanspannen van de juiste spieren op het juiste moment om het gewricht weer de stabiliteit terug te geven op de voorgrond. In het begin kan de behandeling bij u thuis plaatsvinden en/of in de praktijk. De revalidatie blijft altijd maatwerk en reageert een ieder weer anders op een operatie.

Het toepassen van massage technieken en het op veilige wijze begeleid bewegen van het operatie gebied worden algemeen als erg comfortabel ervaren en doen uw vaak goed om de pijn te verminderen. Later zullen de behandelingen meer en meer in de trainingsruimte plaatsvinden en begeleiden wij u naar het weer leren belasten van uw knie of heup zodat u weer de regie over het bewegen en uw dagelijks leven terug krijgt.

Zowel de (kwetsbare) ouderen als de jongere sportieve revalidant zijn bij ons aan het juiste adres.

Lid van: Schouder netwerk Zaanstreek.

Knie netwerk Zaanstreek