Revalidatie na orthopedische operatie

 Revalidatie na een orthopedische operatie

De beginfase staat in het teken van een goede wondgenezing en ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk pijn heeft door specifieke medicatie. Hierna staat het weer verkrijgen van de juiste beweeglijkheid van de gewrichten op de voorgrond. Bovendien is het weer kunnen aanspannen van de juiste spieren op het juiste moment ook van belang. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten weer goed stabiel worden, nodig om weer goed te kunnen functioneren

Het toepassen van massage technieken en het op veilige wijze begeleid bewegen van het operatie gebied, worden algemeen als erg comfortabel ervaren. Dit helpt vaak om de pijn te verminderen.

Later zullen de behandelingen vaker in de trainingsruimte plaatsvinden. Wij begeleiden u naar het weer leren belasten van uw knie of heup, zodat u weer de regie over het bewegen en uw dagelijks leven terug krijgt.

Onze revalidatie behandeling

Voor een goed verloop van uw revalidatie is een goede voorlichting over het gehele revalidatie proces uiterst belangrijk, zodat u precies weet wat u te wachten staat.

Immers, u wilt weer kunnen doen wat u altijd deed en weer lekker vrij kunnen bewegen. Hier kunt u bij ons optimaal aan werken. Wij staan u ieder ogenblik bij om uw doelen te realiseren. U krijgt de aandacht die u verdiend en u kunt ons vertrouwen op vakkennis en een luisterend oor.

In het begin kan de behandeling in de praktijk of bij u thuis plaatsvinden. Revalidatie blijft altijd maatwerk en iedereen reageert anders op een operatie.

Onze hoge mate van expertise

Door de jarenlange ervaring in orthopedische klinieken in Zwitserland en Duitsland en samenwerking met Nederlandse ziekenhuizen en klinieken kunt u op ons vertrouwen als het om revalideren na een operatie gaat.

Of het nu gaat om het weer herstellen na een knie of heup prothese, kruisband operatie of gecompliceerde schouder of enkel operatie, wij zijn er mee vertrouwd. Door jaren lange ervaring kunnen wij goed beoordelen hoe het revalidatie programma verloopt en kunnen dit met kunst en kunde tijdig bijstellen voor een optimaal eindresultaat.

Wij hebben uitstekend contact met de orthopeden uit de regio, met name van de afdeling orthopedie van het ZMC. Er zijn korte  lijnen als het gaat om overleg en wij werken via werkafspraken vanuit onze Knie en Schouder Netwerken. Een goede communicatie met de verwijzend artsen is een belangrijke voorwaarde om van uw operatie een succes te maken, en daar zorgen wij voor.

Zowel de (kwetsbare) ouderen als de sportieve jongeren zijn bij ons aan het juiste adres.

Klik hier voor het maken van een afspraak